6.1.2018 / Gösterim Sayısı : 49

İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZDE; EKMEKDE YENİ DÖNEM TOPLANTISI

#İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZDE

​Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği (Tebliğ No:2017/23)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle uygulamaya girdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürürlüğe koyulan yeni yönetmelik ile neler değişti, fırıncıları ve vatandaşlarımızı yakından ilgilendiren yeni uygulama ile sofraların vazgeçilmezi ekmek fiyatları ne olacak? Tüm bu sorular ve yönetmelik detayları hakkında bilgilendirme yapmak üzere, İl Müdürümüz Sırrı YILMAZ ile Gıda ve Yem Şube Müdürümüz İlknur SEZER fırıncı esnafı ile bir araya geldi. İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleşen buluşmada yeni yönetmelik gerekleri ve fırıncı esnafının sorunları dile getirildi.

Toplantı da yeni tebliğ hakkında bilgi veren YILMAZ; uygulamanın vatandaşların sağlıklı ve kaliteli ekmeği, israf etmeden tüketebilmesi için yapılan bir düzenleme olduğuna dikkat çekti.

EKMEK EN AZ 200 GRAM OLACAK
Konuşmasında tebliğin detaylarından bahseden YILMAZ; en düşük ekmek gramajının 200 gr olacağını ve buna göre fiyatlandırılacağını belirtti. Daha yüksek gramlarda ekmek üretmek isteyen fırıncıların gramaj artışını 10’ar gram olarak yapabileceğini ve dondurulmuş hamur teknolojisiyle üretilen ekmeklerde katkı maddeleri, unun tipi, ağırlık kontrolü, tuz miktarı gibi konularda da yeni kurallar getirildiğini belirtti. Daha sağlıklı ve daha kaliteli ekmek üretimi için fırıncı esnafının atacağı tüm adımlara İl Müdürlüğü olarak destek vereceklerini de vurguladı.
ALO 174 GIDA HATTI VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNDE
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şubesi personellerinin, gıda denetimlerine rutin olarak devam ettiğini de belirten YILMAZ, vatandaşların gıda konusunda tüm istek, şikayet ve önerilerini Alo 174 Gıda Hattına bildirmelerini istedi.
Ayrıca Gıda ve Yem Şube Müdürümüz İlknur SEZER ve Şubemiz personellerinden Gıda Mühendisi Kürşat SÜTÇÜ tarafından tebliğ hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı.



''