T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Bayram Öncesi Tatlı, Şekerleme ve Çikolataya Yakın Takip

Yayın Tarihi : 23.06.2017

​İl Müdürümüz Sırrı YILMAZ; yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde denetimlerini arttıran, Müdürlüğümüz Gıda Denetim Ekipleri ile tatlı, şekerleme ve çikolata üretim yerleri başta olmak üzere birçok işletmeye yapılan gıda denetimlerine katıldı.

Ekipler ile birlikte bizzat incelemelerde de bulunan İl Müdürü YILMAZ; ilimiz genelinde 220 üretim tesisi, 1854 toptan ve perakende satış ile toplu tüketim merkezi ve 89 yem işletmesi bulunduğunu, 6 aylık süre içerisinde bu işletmelerin 1893’ ünde denetim gerçekleştirildiğini belirtti. Ramazan ayı ve yaklaşan bayram nedeniyle denetimlerin arttırıldığı vurgusunu yapan YILMAZ, özellikle talebin yoğun olduğu bu dönemde vatandaşlarımızı uyardı. Tatlı alırken altın sarısı renk ve yeterli miktarda şerbet barındırdığına dikkat edilmesi; ambalajı yırtılmış, mat görünümlü ya da yapışkan özellik gösteren şekerlerin satın alınmaması; lokumda elastik kıvam ile tipine özgü tat ve kokuya sahip, yabancı tat ve koku ile çiğ nişasta tadı içermeyen ürünlerin tercih edilmesi ayrıca çikolatanın acımsı tat ve koku barındırmaması gerektiğini belirtti. Özellikle çikolata ve çikolata barındıran ürünlerin rutubetsiz ve direk güneş ışığına maruz kalmayan raflarda, 16-20 0C derece sıcaklıkta muhafaza edilmesi gerektiğini belirtti.
Tüm bu uyarıların yanı sıra vatandaşlarımızın, ürünlerin son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol etmeleri ve gıda konusunda karşılaştıkları tüm olumsuzluklar için ALO 174 GIDA HATTINA ihbarda bulunmalarını istedi.