T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

OKULLAR KONTROLÜMÜZDE ÖĞRENCİLER GÜVENDE

Yayın Tarihi : 12.10.2017

​İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 10.10.2017 tarihinde Kırıkkale Valiliği Konferans Salonunda İlimiz okullarındaki kantin işletmecileri, yemekhane sorumluları, yemek üretimi yapan işletmeler ve okul yöneticilerine “İyi Hijyen Uygulamaları ile Gıda Kaynaklı Enfeksiyon ve Zehirlenmeler” konulu eğitim düzenlenmiştir.

Özellikle eğitim – öğretim döneminin başlamasıyla birlikte taşıma usulü yemek hizmeti alan çoğu okulda gıda kaynaklı enfeksiyon/zehirlenmelerde artış olduğuna değinen Müdürlüğümüz Gıda ve Kontrol Şube Müdür Vekili İlknur SEZER; iyi hijyen uygulamaları  konusunda yapılan bu eğitimin görülen vakaların azalmasında faydalı olacağını belirtmiştir.
Katılımcılara konu ile ilgili sunum yapan Gıda Mühendisi Aysun ŞUBAŞI; Gıda zehirlenmelerine neden olan etkenleri şu şekilde sıraladı:
- Tüketime hazır gıdaların uygun şartlarda taşınmaması,
- Servis sırasında gerekli ortam koşullarının sağlanmaması ve 
- Personel hijyeni konularında gerekli eğitimin yeterli olmaması.

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Güvenliği Alt Komisyon Toplantısında alınan kararlar gereği; İlimiz okullarına üretim basamaklarındaki hijyen eksiklikleri, personel hijyenine dikkat edilmesi ve gıdanın üretiminden dağıtımına kadar tüm aşamalarından sorumlu olduğumuz konusunda Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen, İl Müdür Yardımcımız Ekrem ŞENER, Gıda ve Yem Şube Müdür Vekili İlknur SEZER ve Gıda Mühendisi Aysun SUBAŞI ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Şube Müdürü Hatice ŞAP’ ın katılımlarıyla düzenlenen toplantının sonunda katılımcıların soruları cevaplandırılmıştır.